EGÉSZSÉG, BIZTONSÁG

A talajgázosítás az egész világon fontos szerepet játszik a mezőgazdaságban. A talajfertőtlenítő, gázosító szerek használata és kijuttatása különös odafigyelést és ellenőrzést igényel. A megfelelő technológiai fegyelmet betartva az USA-ban 50 éve, Olaszországban közel 20 éve biztonságosan alkalmazzák ezt a zárt technológiát több tízezer hektáron.

Az Ekoprevent Kft. munkatársai elkötelezettek abban, hogy a klórpikrin hatóanyagú gázosító szer a hatékonyságon túl biztonságosan és felelősségteljesen kerüljön alkalmazásra. Kijuttatást csak TRIS/Ekoprevent minősítéssel rendelkező gázmester végezhet. Kötelességünknek tartjuk, hogy a termelők problémáit hatékonyan kezeljük, a technológiát betartsuk és betartassuk.

A szigorú technológiai előírásokon túl, a zárt rendszerű kijuttató berendezés, valamint szakembereink felkészültsége a biztosíték arra, hogy a talajgázosítás ne veszélyeztessen senkit. A kijuttatási technológia és annak gépi háttere sok ezer terepi alkalmazás és több száz egyetemi kutatás eredménye. Az agrárkutatók keményen dolgoznak, hogy úgy biztosítsuk az élelmiszer ellátásunkat, hogy közben az egészségünket ne veszélyeztessük. Az eredményes talajfertőtlenítésnek úgy kell megküzdeni a növénypusztító élőlényekkel, hogy mindvégig szem előtt tartsa az emberek, és élő környezetünk védelmét is.