FENNTARTHATÓSÁG

A fenntartható fejlődés definícióját az Egyesült Nemzetek Szövetsége a következőképp fogalmazta meg az 1987-es Brundtland jelentésében: A fenntartható fejlődés (sustainable development) olyan fejlődési folyamat (földeké, városoké, termelési folyamatoké, társadalmaké stb.), ill. szervezési elv, ami

kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk azon képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket”.

Számunkra a fenntartható fejlődés azt jelenti, hogy az ember a célját úgy érje el, hogy a rendelkezésére álló erőforrásokat és anyagi javakat ne használja ki a végtelenségig, hanem élhető formában tartsa meg környezetét a jövő generáció számára úgy, hogy őrizze meg az élő és anyagi világunk egységét, szépségét és stabilitását.

A fenntartható fejlődés az emberi életminőség javulását jelenti úgy, hogy közben a támogató ökoszisztémák eltartó képességének határain belül maradunk. Meg kell találnunk és alkalmaznunk kell azokat az eszközöket és megoldásokat, melyekkel a társadalom és a bennünket körülvevő környezet is jól jár, és amelyek révén hosszútávon összhangban élhetünk a környezetünkkel.

A fenntartható fejlődés azonban nemcsak a környezeti problémákra fókuszál. A fenntartható jövő a gazdasági, társadalmi és környezeti érdekek harmonizálásával valósítható meg.

Az Ekoprevent Kft. számára nemcsak a környezetünket kímélő és a fenntartható fejlődést biztosító módszerek, termékek és megoldások fontosak, hanem az is, hogy mindezek használata és alkalmazása garantálja partnereinek a teljes megelégedettséget.