RÓLUNK

Az Ekoprevent Kft. 2006-ban alakult. A környezetünket kímélő és a fenntarthatóságot megőrző beavatkozások elkötelezett képviselőjeként a cég fő tevékenysége lakossági kártevőírtó készítmények nagykereskedelme.

2016-tól ugyan ezzel a szemlélettel bevezettünk a növényvédelem területére egy új eljárást, mely a talajfertőtlenítés égetően fontos kérdésére hivatott megoldást nyújtani. A technológiát a TRIS International vállalaton keresztül honosítottuk meg.

Az Ekoprevent Kft. munkatársai elkötelezettek abban, hogy a klórpikrin hatóanyagú gázosító szer a hatékonyságon túl biztonságosan és felelősségteljesen zárt rendszerben kerüljön alkalmazásra.

Ezért mi nem terméket, hanem szolgáltatást kínálunk partnereinknek.

Kötelességünknek tartjuk, hogy a termelők problémáit hatékonyan kezeljük úgy, hogy lépést tarthassanak a technológia haladásával, jövőbemutató megoldásokkal.

Tudatában vagyunk annak, hogy egyes növényvédelmi problémák megoldása az engedélyezett vegyszerek nélkül jelenleg nem oldható meg, de törekszünk arra, hogy a tudomány és gyakorlat által igazolt lehető legtöbb alternatív megoldással is partnereink rendelkezésére álljunk.

“Cégünk olyan támaszt kíván adni a mezőgazdaságnak, mely oly módon veszi fel a harcot a növénypusztító tényezőkkel, hogy mindvégig szem előtt tartja az emberek és élő környezetünk védelmét is."

Az Ekoprevent Technológiafejlesztő Laboratóriumában (E.T. Lab.) mérnök kollégáink a Bio-racionális gazdálkodás bevezetésén dolgoznak, melynek keretében olyan megoldásokat keresünk, amelyek segítségével minimalizálni lehet a szintetikus kemikáliák használatát. Ehhez a biostimulátorok és növényt segítő anyagok kínálnak lehetőséget, melyek a talajgázosítást kiegészítve innovatív megoldást nyújtanak a Holnap Növénytermesztőjének.